News blog

I was a Teenage Satan Worshipper – Uusi albumi julkaistiin 24.4.2015

I Was a Teenage Satan Worshipper julkaisi uuden pitkäsoittonsa GTTHRGH huhtikuun 24. päivä….

IWATSW_2015

I Was a Teenage Satan Worshipper julkaisi uuden pitkäsoittonsa GTTHRGH huhtikuun 24. päivä. GTTHRGH on jokaisella levyllään hieman muuttuneen bändin askel hälyisän ja vanhakantaisen vaihtoehtorockin maailmaan. Levy julkaistiin rajoitettuna vinyylipainoksena ja digitaalisesti. Siitä on olemassa myös 40 kappaleen epävirallinen c-kasettipainos, jota bändi myy keikoillaan.

Bändin nokkahahmo ja biisintekijä Pasi Viitanen: “GTTHRGH:n läpikulkevana teemana on omien rajojensa ylittäminen ja itsensä muuttaminen: ensin tuhotaan kaikki mitä on jäljellä ja sitten rakennetaan hiljalleen uusi versio. Levy alkaa epätoivoisena metelinä ja päättyy lopussa varovaisen valoisiin tunnelmiin. Se on tehty suuripiirteisesti ja muutamalla siveltimenvedolla, liikoja hiomatta.

Pääosaan nousivat tällä kertaa kitarat ja edellisiltä levyiltä tutut elektroniset elementit jäivät  minimiin. Halusin, että musiikin kaikki osaset olisivat jotenkin perusteltuja, enkä löytänyt tällä kertaa riittävästi syitä sisällyttää siihen elektronisen musiikin elementtejä. Tämän hetken kiinnostavin elektroninen musiikki on mielestäni kokeellista r’nb:tä, eikä sellainen olisi ollut kovin mahdollinen tie. Syntikoita on silti mukana, mutta ne kuulostavat enemmän joltain vuosikymmenien takaiselta ambientilta.

GTTHRGH:n innoitus tuli paljolti 80-luvun vaihtoehtorockista ja uudesta aallosta, mutta retroilemisen sijaan ne olivat enemmän taustavaikuttajia. Dogmana biisien teossa oli, että jokaisen biisin säveltämiseen piti kulua alle tunti, muuten se piti hylätä. Demoja syntyi tämän seurauksena useita kymmeniä, joiden joukosta valikoitui yhdeksän biisiä, jotka tuntuivat sanovan jotain enemmän kuin muut.

Olin ajatellut työstäväni materiaalin valmiiksi old school -tyylillä, mahdollisimman vähän tietokoneen avulla ja mahdollisimman paljon mikrofoneja käyttäen. Uskoin saavuttavani näin jotain aidompaa tai rosoisempaa, mutta jälkikäteen ajatellen se taisi olla vain vanhan rockmaailman romantisointia ja turhaa itsensä kiusaamista. Aina kun halusin muuttaa jotain, se piti käydä  äänittämässä studiossa uudelleen ja ajatus harhaili pois olennaisesta. Työtapa oli pitkästyttävä ja meinasi tehdä hulluksi, joten loppuvaiheessa annoin hiukan periksi ja palasin  hyödyntämään ohjelmiston helppoutta. Se sopi paremmin nopeasti tekemisen periaatteeseen.

Levy saattaa olla jonkinlainen omakuva yhtyeestä. Bändi on muuttunut monesti, sen alkuaikojen naivismista ei ole pitkään aikaan ollut jäljellä paljoakaan. Kymmenvuotias yhtye joutuu jo mielestäni perustelemaan olemassaoloaan – ainakin itselleen – joten vanhassa pysyminen ei ole siksi vaihtoehto. Albumeillaan IWATSW on ollut minulle jatkuvasti etenevä taideprojekti tai päiväkirja, välillä hauska ja välillä vakavampi, ja myös keino välittää tunnelmia ja ideoita, joita haluan antaa eteenpäin. Viisihenkisessä bändimuodossaan se on puolestaan hyvä tapa pitkää hauskaa ja mennä paikkoihin jonne ei muuten menisi.”

I was a Teenage Satan Worshipper keikoilla:

1.5. Klubi, Tampere
2.5. Bar 15, Seinäjoki
9.5. Ääniwalli, Helsinki
30.5. Kuudes Linja, Helsinki
13.6. Pikipop 2015, Oulu

Vasas Flora & Fauna ja Nicolas Kivilinna Gaean keikkamyyntirosteriin

Gaea Bookingin keikkamyyntirosteriin on tullut kaksi kivikovaa lisäystä: Vasas Flora & Fauna on…

THE HEARING JULKAISEE UUDEN VIDEON JA KEIKKAILEE YMPÄRI MAAILMAA

The Hearing julkaisee tänään uuden Swallow-videonsa ja keikkailee keväällä 2015 Suomen lisäksi…

PEKKO KÄPPI & K:H:H:L: – ALBUMI TULOSSA & UUNITUORE VIDEO ULKONA

PEKKO KÄPPI & K:H:H:L: ALBUMI TULOSSA, KATSO UUNITUORE VIDEO Muinaissuomalaisen kansanuskon shamanismi…

Uutta musiikkia Gaea Recordsin artisteilta

  Gaea Records julkaisee keväällä paljon uutta musiikkia. Tässä näytteet Pekko Käppi…